В парламента възникна скандал дали изслушването на външния министър Теодора Генчовска

...
В парламента възникна скандал дали изслушването на външния министър Теодора Генчовска
Коментари Харесай

Скандал дали изслушването на Генчовска да е открито, ГЕРБ покани медиите в залата -

В Народното събрание породи скандал дали чуването на външния министър Теодора Генчовска да е закрито или не. Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова непосредствено предложения медиите в залата. 

По искане на " ИТН " депутатите гласоподаваха първа точка от днешната стратегия на Народното събрание да бъде чуване на външния министър Теодора Генчовска във връзка изказванията ѝ за " двойна външна политика " на кабинета на Кирил Петков.

Първоначално бе решено съвещанието да бъде закрито. След засекретяването председателят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров разгласи, че народните представители са дали своят вот съвещанието да бъде намерено още веднъж. Камерите в пленарната зала обаче продължиха да не излъчват.

Икономистът от " Демократична България " Георги Ганев съобщи пред OFFNews, че сега депутатите спорят дали в действителност са дали своят вот съвещанието да бъде намерено, или не.



Снимка: БТА/Владимир Шоков

Междувременно председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова излезе от залата и на всеослушание непосредствено предложения представители на медиите да се върнат в залата: " Отваряйте вратите, за какво са изключени мониторите? Нека медиите да влязат! ", обърна се Атанасова към един от квесторите в Народното събрание. 

Според Десислава Атанасова болшинството се пробва да затъмни общественото, публичното и медийното внимание, тъй че никой в България да не разбере какви сделки е правил Кирил Петков.

" Мнозинството се пробват да създадат по този начин, че тази точка изобщо да не се гледа - " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия главно. Опитват се тази точка да не влезе в дневния ред, макар че беше гласувана като първа ", сподели тя. 

Атанасова дефинира обстановката като " политическа шизофрения ", която обърка даже и хората, работещи в Народното събрание.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР